Tuesday, June 30, 2009

Mari memasak

semlm abes je tyme ofis pkul 5 aku cpt2 blk sbb nk g pasar mlm. aku turun je ke bwh[lobby] aku da nmpk abah,ape lg trus meluru msuk dlm keta la. smpai umh je dlm pkul 5.30 aku dok2 rehat jap dlm pkul 6 lbh aku,adik n abah g pasar mlm. knapa ntah semlm aku tringin sgt nk mkn ikan kukus. Pegi pasar mlm aku g la bli barang2 tuk masak ikan kukus. den aku tringin lak nak mkn udang goreng. Nseb baek 1 pinggan tuhh rm5 je. amat murah bkn? tp bkn aku yg byr ahahaha.
dah abes carik bahan2 tuk ikan kukus n udang goreng..ondaway nk blk umh adik aku lak sbuk2 pggil aku sbb dia sruh aku blikan tau fu fah. aku ingt nk bli 1 je den ayah aku bley lak ckp "1 je ke org len tgk je ek?" den aku decide bli je la 2. ahahaha kedekut. aku smpai je umh aku tg adek laki aku tak blk lg..ntah kemana jalannya. merayap je taw. aku pon start la masak smbil dibantu adek aku yg pompuan tuhh. dlm pkul 8 lbh siap la sume hidangan. dah abes mkn sume kemas2 aku tgk la cite 'La Dolce Amira' smbil tggu adek laki aku. Tggu pnye tggu pkul 11 dia tak blk lg aku da geram. Arrggggg kemana dia g tataw nk blk ke ayah aku lak da bising2. Last2 aku msuk tdo je mata da nantok. Sowee kwn2 tade pic la utk diuplode sbb sbuk memasak.


p/s: sygg,rindu kamo
gyle babun. ble mau ketemu?
iloveulahh<33

2 comments:

cikYANchoco said...

besh nyer dia kan.. :)

gadess niza said...

erkk ape yg beshhnya?